Chateau Pont de Brion Graves 2019

Vivino beoordeling: 4.2

Gratis verzending vanaf €100,-

 23,00 incl.btw

Uitverkocht

Extra informatie

Appellation

Hoeveelheid

Alle Wijnen

Alle Bordeaux Wijnen

Aantal

Land

Kleur

Wijnhuis

Chateau Pont de Brion Graves 2019

Chateau Pont de Brion 2019 Graves Rouge

Samenstelling Chateau Pont de Brion 2019

De Chateau Pont de Brion 2019 is een rode Graves wijn. Hij bestaat voor 60% uit Cabernet Sauvignon. Daarnaast 25% Merlot en 15% Petit Verdot.

De wijngaard

De wijnstokken zijn met een dichtheid van 5050 stuks geplant. Het domein is gecertificeerd volgens een ecologische benadering. Dit houdt in dat zo min mogelijk handelingen worden uitgevoerd. Daarnaast gebruikt men zijn gezonde verstand. De organische bemesting,  de groen bemesting en af en toe het mechanische werk zetten de zorg voor de planten centraal.

Het wijnmakingsproces van de Pont de Brion 2019

Bij de maximale rijpheid voert men de mechanische oogst uit. Vervolgens sorteert men de druiven uit van het groene blad en ongerechtigheden. Daarna start de fermentatie in betonnen bakken die temperatuur geregeld zijn. Er volgen 20 tot 30 dagen waarin de schillen worden geweekt. Tot slot duurt de opvoeding van de wijn ongeveer 12 maanden in eikenhouten vaten. Hiervan is een derde nieuwe vaten.  Vervolgens voert men een lichte zuivering uit op de wijn. De botteling gebeurt daarna zonder filters te gebruiken.

Proeverij

De wijn heeft een robijnrode kleur. Hij geurt daarnaast intens naar rood fruit, gebrande amandelen en drop. Er bestaat een fraai evenwicht in de mond tussen frisheid en complexheid, met op het eind een kruidige nasmaak. De wijn past goed bij een mooi stuk vlees

Bewaren

De wijn kan zeker 5 tot 7 jaren bewaard worden.

Certificering

Het HVE certificaat is van toepassing.