Chateau Roc Meynard Bordeaux Supérieur 2018

Vivino beoordeling: 3.7

Gratis verzending vanaf €100,-

 16,00 incl.btw

26 op voorraad

Extra informatie

Alcoholpercentage

Hoeveelheid

Alle Wijnen

Alle Bordeaux Wijnen

Aantal

Appellation

Land

Kleur

Wijnhuis

,

Druivenrassen

,

Wijnjaar

Vivino beoordeling

Chateau Roc Meynard Bordeaux Supérieur 2018

Roc Meynard Bordeaux Supérieur 2018

samenstelling van de Roc Meynard Bordeaux Supérieur 2018

De Chateau Roc Meynard Bordeaux superieur 2018 bevat 95% Merlot en 5% Cabernet Sauvignon. Het alcoholpercentage bedraagt 14,5%.  Het chateau is onderdeel van Vignobles Hermouet.  De wijnmaker is Philippe Hermouet.

de wijngaard

De wijngaard beslaat ongeveer 2 ha. Zij ligt in de Commune de Villegouge, 35 km noord-oost van de stad Bordeaux. De bodem bestaat vooral uit klei-kalkstenen heuvels. Op bepaalde plekken heeft de bodem een hoog gehalte klei. De gemiddelde leeftjd is nu 23 jaar.  Aan de voet van de wijnstokken staat natuurlijk gegroeid gras. De bodem wordt mechanische bewerkt.

Sinds 2018 is de wijngaard HEV3 gecertificeerd.

de productie van de rode Roc Meynard

De schil weekt men onder lage temperatuur. Vervolgens een voorzichtige zachte persing. Dit gebeurt door middel van een kleine, verticale pers.  Daarna volgt een fermentatie in roestvrij stalen vaten met temperatuurregeling. Ten slotte voedt men gedurende 14 tot 18 maanden 85% van de wijn  op in vaten.  De resterende 15% wordt opgevoed in eikenhouten vaten.  Na ongeveer 20 maanden gaat de wijn op de fles.

 

Chateau Roc Meynard Grande Cuvée

De rode kwaliteitswijn Roc Meynard

De Bordeaux Supérieur is een gestructureerde wijn en geschikt voor veroudering.

Het chateau Roc Meynard

Het chateau is al sinds meer dan 3 eeuwen toegewijd bezig met wijnmaken.  Het domein van chateau Roc Meynard heeft men gehergroepeerd rodom het gebied Meynard dat vlak naast de appellation Fronsac ligt. Het gebeid strekt zich uit over 38 ha. Hiervan is 28 ha beplant met druivenstokken. Het domein produceert voornamelijk rode wijnen. Daarnaast heeft men in 2010 en 2011 ongeveer 2 ha ingeruimd om witte wijnen te produceren. Hiermee werd een oude traditie in ere hersteld.