Chateau La Folie Montagne Saint Emilion 2015

SKU MONT05 Categorieën , Tags , ,

Vivino beoordeling 4.0.
een uistekend beoordeeld oogstjaar voor deze wijn.
Gratis verzending vanaf €75,-.

 18,50 incl.btw

9 op voorraad

Beschrijving

La Folie Montagne St Emilion 2015

samenstelling La Folie Montagne St Emilion 2015

De wijn is afkomstig van Domaine Gonzague Maurice. La Folie Montagne St Emilion 2015 bestaat voor 100% uit Merlot.

De naam La FolieLa Folie van Domaine de Gonzague Maurice

Een architecturaal geintje is gebouwd op het chateau de Grandchamps. Het is een klein gebouw, of eigenlijk een toren, uit de 18e eeuw. Het staat midden in de wijngaard. Het gebouwtje is rijk versierd. Het was oorspronkelijk een aanlegplaats voor de pelgrims op weg naar Santiago de Compostela. Het zou daarenboven ook een vrijgezellenverblijf kunnen zijn geweest voor de plaatselijke heer. De diverse wijnen van Gonzague Maurice verwijzen naar deze rare architecturale eruptie.

De wijngaard

De wijngaard ter grootte van 1,5 ha ligt in Montagne SAINT-EMILION, meer precies in de sector Parsac. De bodem bestaat uit hellingen van klei-kalksteen welke op het zuiden zijn gelegen. De wijnstokken zijn 35 jaar met en plantdichtheid: 6000 wijnstokken/ha. De ruimte tussen de wijnstok lanen ploegt men om en om. Hierdoor ontstaat er een laan van geploegde grond en een laan met gras.

De productie van de wijn

Al het werk doet men vervolgens met de hand. Het doel hiervan is het verkrijgen van perfect rijpe en gezonde druiven (ontpitten, splijten, strippen, indien nodig groen oogsten). De oogst gebeurt handmatig, terwijl de sortering plaats vindt in zowel de wijngaard als de kelder.  De vinificatie gebeurt in kleine betonnen vaten met temperatuurregeling (50 hl). De rijping (ook wel opvoeding genoemd) duurt 12 tot 15 maanden in vaten van frans eikenhout met een medium toast. Vervolgens nog 1 jaar rijping in betonnen vaten. Bij dit alles is het uitgangspunt om waar mogelijk het fruit te behouden tijdens alle stadia van het proces. De totale productie bedraagt ongeveer 6000 flessen.

De botteling in zware flessen gebeurt op het chateau na een lichte filtratie. Men gebruikt de DIAM kurk (gegarandeerd geen kurksmaak).

Extra informatie

Appellation

Alle Wijnen

Alle Bordeaux Wijnen

Aantal

Hoeveelheid

Land

Kleur

Wijnhuis

Druivenrassen

Wijnjaar

Waardering