Chateau Lafargue Cuvée Alexandre Pessac Léognan 2020

> zilveren médaille Concours Sauvignon mondial
> Vivino waardering: 4.0

Gratis verzending vanaf €100,-

 32,00 incl.btw

13 op voorraad (kan nabesteld worden)

Extra informatie

Alcoholpercentage

Alle Wijnen

Alle Bordeaux Wijnen

Hoeveelheid

Aantal

Appellation

Land

Kleur

Nieuwe wijnen

Druivenrassen

,

Wijnjaar

Medaille

Wijnhuis

Vivino beoordeling

Chateau Lafargue Cuvée Alexandre Pessac Léognan 2020

Chateau Lafargue Pessac Léognan 2020 Cuvée Alexandre blanc

Samenstelling Chateau Lafargue Pessac-Léognan 2020 Cuvée Alexandre blanc

Deze Chateau Lafargue Pessac Léognan 2020 Cuvée Alexandre  blanc is een van de betere wijnen uit de Pessac-Léognan streek. De wijn bestaat voor 86% uit Sauvignon Blanc en 14% Sauvignon Gris. Zeker geen klassieke samenstelling, maar het resultaat is werkelijk fenomenaal. De druivenoogst gebeurt zorgvuldig met de hand zodat men steeds de rijpste vruchten eruit kan pikken. Het alcoholpercentage bedraagt 12,5%.

Productie en vinificatie

Vlak vóór de oogst gaat men de wijngaard al deels ontbladeren. Het oogsten gebeurt voor een belangrijk deel handmatig. Vervolgens gaat men de ongewenste takjes, bladeren en dergelijke zorgvuldig verwijderen. Na een zachte persing van de druiven volgt de fermentatie.  Daarna gebeurt de opvoeding in de zogenaamde koude kamer gedurende 10 maanden op eikenhout. Hiervan is 25% nieuw eikenhout. Dit proces noemt men ook wel: sur lies fines.

Proeverij Pessac-Léognan 2020 wit

Fraaie kleur met geel-achtige accenten en spiegelingen van emerald. Aromatische intensiteit met een mooie neus van geconfijt citrusfruit, perzik, abrikoos en witte bloemen. Vervolgens ontplooit de Sauvignon Blanc zich ten volle.  In de mond geeft de wijn zonder meer een aangename frisheid. Vervolgens geeft de wijn haar structuur volledig prijs, uiteindelijk uitmondend in de resultaten van de eiken vat opvoeding. Hierdoor komen vele smaken zoals chocolade, caramel en drop naar boven.

Een mooie witte, ja zeer expressieve wijn, met een fraaie balans en een goed gecontroleerde zuurgraad.

Bewaren

De wijn heeft een bewaartermijn vanaf 2023 tot ongeveer 2030, mits uiteraard de condities goed zijn.

Onderscheidingen | Palmares

  • Médaille d’Argent Concours mondial du Sauvignon 2022

wijn | spijs combinaties

De wijn gaat harmonieus samen met vis (tong of dorade), zeevruchten, gevogelte en wit vlees.

het chateau

Het domein is al drie generaties familie eigendom. Het beslaat 18,5 ha in de dorpen Martillac en Saint Médard d’Eyrans. Het perceel voor de witte wijnen beslaat 2,56 ha grond. Hiervan is de grondsamenstelling een mengsel van kiezels en zand. De gemiddelde leeftijd van de druivenstokken bedraagt ongeveer 13 jaar. Daarbij bedraagt het rendement 51 hl / ha.

PROEFdoos met de rode en witte wijnen van chateau Lafargue (6 flessen)

Grape33 heeft voor u een proefdoos samengesteld met de fenomenale rode en witte wijn van chateau Lafargue uit het prestigieuze wijngebied Pessac-Léognan. Bestel HIER