Chateau Roc Meynard Bordeaux 2022

SKU BORD41 Categorie Tags , , , ,

Guide Hachette 2024: 2 etoiles / sterren
Guide Hachette 2024: Coup de Coeur!
Vivino beoordeling: 4.0 gemiddeld

Gratis verzending vanaf €100,-

 16,00 incl.btw

3 op voorraad

Extra informatie

Aantal

Hoeveelheid

Alle Wijnen

Alle Bordeaux Wijnen

Appellation

Land

Kleur

Wijnhuis

,

Druivenrassen

,

Wijnjaar

Vivino beoordeling

Alcoholpercentage

Chateau Roc Meynard Bordeaux 2022

Chateau Roc Meynard Bordeaux Blanc Sec 2022

samenstelling Chateau Roc Meynard 2022 Bordeaux Blanc

Deze heerlijke witte Roc Meynard 2022 is een droge Bordeaux Blanc die 50% Sauvignon en 50% Semillon bevat. De Sauvignon wijnstokken staan op klei-zandgronden die rijk aan ijzer zijn. De Semillon wijnstokken daarentegen staan op een bodem van klei en kalksteen. De wijn is een Bordeaux Blanc met een alcoholprecentage van 13,5%. De wijnmaker is Philippe Hermouet.

de wijngaard

De wijngaard beslaat ongeveer 2 ha. Zij ligt in de Commune de Villegouge, 35 km noord-oost van de stad Bordeaux. De bodem bestaat vooral uit klei-kalkstenen heuvels. Op bepaalde plekken heeft de bodem een hoog gehalte klei. De gemiddelde leeftjd is nu 12 jaar.  Aan de voet van de wijnstokken staat natuurlijk gegroeid gras. De bodem wordt mechanische bewerkt.

Sinds 2018 is de wijngaard HEV3 gecertificeerd.

de productie van de Bordeaux Blanc Roc Meynard

De schil weekt men onder lage temperatuur. Vervolgens een voorzichtige zachte persing. Daarna volgt een fermentatie bij lage tem[peratuur om zoveel mogelijk van de smaak te behouden. Ten slotte voedt men de wijn op gedurende 4 maanden op droesem in vaten. De wijn wordt daarna gebotteld, ongeveer 5 maanden na de oogst.

Chateau Roc Meynard

Het chateau Roc Meynard

Het chateau is al sinds meer dan 3 eeuwen toegewijd bezig met wijnmaken.  Het domein van chateau Roc Meynard heeft men gehergroepeerd rodom het gebied Meynard dat vlak naast de appellation Fronsac ligt. Het gebeid strekt zich uit over 38 ha. Hiervan is 28 ha beplant met druivenstokken. Het domein produceert voornamelijk rode wijnen. Daarnaast heeft men in 2010 en 2011 ongeveer 2 ha ingeruimd om witte wijnen te produceren. Hiermee werd een oude traditie in ere hersteld.