Duluc de Branaire Ducru 2016

 39,90 incl.btw

Vivino beoordeling 4.1
een uitstekend beoordeeld oogstjaar voor deze wijn
Gratis verzending vanaf €49,-

28 op voorraad

Beschrijving

Duluc de Branaire Ducru 2016

Samenstelling van deze bijzondere St Julien wijn uit een topjaar

Deze briljante Duluc de Branaire Ducru St Julien 2016 (weergaloos topjaar). Deze wijn heeft een Vivino waardering van 4,1 en heeft een uitstekende prijs-kwaliteitsverhouding. Normaal zijn deze wijnen twee keer zo duur. De wijn  bestaat voor 54% uit Cabernet Sauvignon en 44 % Merlot. Bovendien ondersteunen de  1,5% Cabernet Franc en 0,5% Petit Verdot uitzonderlijk goed, ondanks de relatief geringe hoeveelheden van beide. Een deel van de oude, bestaande wijngaard samen met een aantal jonge wijnstokken heeft men gebruikt om deze wijn samen te stellen. Hierdoor is een soort huiswijn ontstaan van uitzonderlijke klasse en niveau.

De weersomstandigheden in het jaar 2016 waren bovenmatig gunstig om tot deze wijn te komen. Op de juiste tijden zonneschijn, droogte en voldoende regen vlak voor de oogst. Beter kon het bijna niet! Met name de drie dagen regen (38mm) van 13 tot 18 september droeg zorg voor een haast perfecte rijping van de druiven. Dit gebeurde bovendien met name bij de jongere wijnstokken.

Proeverij Duluc de Branaire Ducru 2016

De eerste neus onthult een intense geur met een mooie complexiteit aan aroma’s van zeer fijn rood fruit. Daarbij zij vermeld dat de elegante bloemenaroma’s de zuiverheid hiervan versterken. Bij het beluchten wordt vervolgens het geheel verrijkt met meer kruidige accenten. Tezamen stralen zij een aantrekkelijke frisheid uit. In de mond is intussen een bijzondere vlezige structuur waar te nemen vergezeld van een aangename flexibiliteit. Het samenspel van de diverse tannines is van een ongekende klasse.

Extra informatie

Appellation

Land

Frankrijk

Druivenrassen

Cabernet Franc, Cabernet Sauvignon, Merlot, Petit Verdot

Wijnjaar

alcoholpercentage

13.5

Kleur

Nieuwe wijnen

Nieuwe wijnen

Wijnhuis

Chateau Duluc de Branaire Ducru

waardering

Vivino 3.9