Sauternes 2009 | Chateau Lange Reglat

 25,00

Gratis verzending vanaf €49,-

22 op voorraad

Beschrijving

Goudgele Sauternes 2009

samenstelling

Deze Sauternes 2009 is grotendeels samengesteld  uit 80% Sémillon met daarnaast 10% Sauvignon en 10% Muscadelle.

de productie

Het maken van deze bijzondere Sauternes gebeurt al decennia-lang op de domeinen van Réglat. De cultuur kan men zonder meer kenschetsen als intelligente wijnbouw.

De druiven zijn afkomstig van een rijpe oogst. Na een strenge selectie vangt de traditionele productie van de wijn aan. Dit gebeurt hier op een zeer verzorgde manier. Bovendien past men een strenge controle van de temperatuur toe.

Sauternes 2009: de proeverij

Deze zoete witte wijn bezit de kracht van een grote Sauternes. Bovendien is hij ook nog eens uit het fantastische wijnjaar 2009. Het is daarbij een balans tussen rijkdom en zoetheid samen met een verrassende frisheid.

De wijn is op dronk en valt op door zijn smaak, finesse en evenwicht. Deze grote wijn met een heldere kleur en diepgele reflectie geeft complexe aroma’s vrij van tropisch fruit en citrus. Het karakter is zuiver en elegant met een lange delicate finale. Precies wat de echte liefhebber zoekt!

En dat met misschien wel de beste kwaliteit / prijs verhouding uit deze prestigieuze regio.

de wijngaard

De wijngaarden van Réglat liggen sinds vele generaties op de heuvels van de rivier de Garonne. Ze hebben hun erfgenamen aangestoken met een passie voor wijn en het wijnmaken. Respect voor het terroir is een echte familiewaarde.

Dit domein ligt op de gemeenten Fargues en Bommes Preignac. De grond bevat zowel klei met kalk als kiezelrijke bodems die aan Château Lange-Réglat zijn exceptioneel karakter bezorgen.

Deze wijn zit ook in Proefpakket Sauternes wijnjaren 2009, 2010 en 2013

Grape33 heeft deze wijn ook toegevoegd aan het veel gekochte proefpakket Sauternes wijnjaren 2009, 2010, 2013. Bestel HIER.

Extra informatie

Hoeveelheid

, ,

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Enkel ingelogde klanten die dit product gekocht hebben, kunnen een beoordeling schrijven.

Andere suggesties…