Chateau Glanet Bordeaux Haut Benauge 2016

(1 klantbeoordeling)

Vivino beoordeling 4.2
licht-zoete wijn

Gratis verzending vanaf € 75,-

 9,00 incl.btw

8 op voorraad

Beschrijving

Glanet Bordeaux Haut Benauge 2016 Moelleux

samenstelling van deze bijzondere Moelleux

Château Glanet Bordeaux Haut Benauge 2016 is een zoete witte wijn. Dit noemt men ook Moelleux. Zij is  gemaakt van de wijnstokken sauvignon, muscadelle et sémillon. De zoetigheid ontstaat dankzij het micro klimaat. Dit veroorzaakt vaak nachtelijke stormen in het gebied. Deze zijn gunstig voor de ontwikkeling van de edele rotting, de botrytis. Deze meeldauw onttrekt het vocht aan de druiven en concentreert daarmee de suikers tot een natuurlijke zeer aromatische confiture.  Alcoholpercentage is 13%.

productie

De druivenstokken staan in het gebied met de gemeentelijke appellation Bordeaux Haut Benauge AOC. Zodra de druiven in het overrijpe stadium zijn begint de pluk. Vervolgens start men het kneuzen en daarna het persen. Zodra dit is afgerond begint het maken van de wijn in de cuve. Zoals gezegd heeft de wijn veel, ja misschien wel alles te danken aan het plaatselijke micro-klimaat. Deze schimmel onttrekt vocht aan de druivenbessen. Hierdoor concentreren de suikers tot een zeer aromatische natuurlijke vruchtenmoes.

proeverij van de Glanet Bordeaux Haut Benauge

De lekkere Moelleux 2016 van Château Glanet Haut Benauge kan men jong proeven. Maar door hem enkele jaren te bewaren ontwikkelt zich een zekere subtiliteit.  Het is een wijn die een vermenging is van diverse soorten exotisch fruit en honing.

De bewaartermijn is ongeveer 7 jaren.

wijn – spijs

Wij adviseren u de wijn als aperitief te proeven, met een fois gras, met een salade met Roquefort kaas of een weinig gesuikerd dessert.

Extra informatie

Hoeveelheid

Aantal

Alle Wijnen

Alle Bordeaux Wijnen

quantity-is-minimum

Land

Wijnjaar

Kleur

Druivenrassen

, , ,

Alcoholpercentage

Appellation

Wijnhuis

1 beoordeling voor Chateau Glanet Bordeaux Haut Benauge 2016

  1. Roland van Hagen (geverifieerde eigenaar)

    Heerlijke dessertwijn

Enkel ingelogde klanten die dit product gekocht hebben, kunnen een beoordeling schrijven.