Chateau de Brague Plantier de la Reine Bordeaux Supérieur 2018

Médaille d’Or | Challenge International 2022.

Gratis verzending vanaf €100,-

 18,00 incl.btw

52 op voorraad

Extra informatie

Alle Wijnen

Alle Bordeaux Wijnen

Hoeveelheid

Aantal

quantity-is-minimum

Land

Wijnjaar

Kleur

Alcoholpercentage

Appellation

Medaille

Wijnhuis

Druivenrassen

, ,

Chateau de Brague Plantier de la Reine Bordeaux Supérieur 2018

Chateau de Brague Plantier de la Reine Bordeaux Supérieur 2018

Samenstelling Chateau de Brague Plantier de la Reine Bordeaux Supérieur 2018

Deze rode Bordeaux Supérieur 2018 is een speciale cuvée, genaamd Plantier de la Reine van het chateau de Brague. De wijn heeft een enigszins afwijkende samenstelling. De gebruikte druivensoorten zijn  Merlot (80%), Cabernet Sauvignon (15%) en Cabernet Franc (5%). Terwijl normaliter alleen Merlot en Cabernet Sauvignon van toepassing zijn.

Het alcoholpercentage bedraagt 14 %.

 Productie van de wijn

De wijnstokken zijn geplant op een bodem van kalk en kiezelsteen. De wijnboer probeert  de optimale rijpheid van de druiven zo goed mogelijk te benaderen. Daarom proeft hij dagelijks van elk perceel de druivenbessen. Bij een positief resultaat begint de machinale oogst. Vervolgens verwijdert men direct na binnenkomst op een leestafel de bladeren, de takjes en andere ongerechtigheden tussen de geoogste druiventrossen. Hierna gaan  de druiven in een roestvrijstalen tank. Hier ondergaat de jus gedurende een week een zogenoemde koude weking alvorens de gisting begint.

De wijnboer proeft elke cuve om zeker te weten welke wijnen zijn opgevoed in eikenhouten vaten.  Vervolgens wordt de wijn eind november overgebracht in tonnen.  Hiervan is 1/3 nieuw eikenhout, 1/3 van een jaar oud en 1/3 is eikenhout van 2 jaar oud. Daarna verblijft de wijn gedurende ongeveer 12 maanden in deze eikenhouten vaten. Vervolgens wordt na het proeven besloten tot het wel of niet aftappen van de vaten. Hierna wordt de wijn op fles gezet in de loop van de winter.

Proeverij

De jaargang 2018 is voor Bordeauxwijnen subliem. Deze Bordeauxwijn is daar een exponent van. Hij presenteert een zijdeachtige kleur die doet denken aan framboos en rijpe kers. Dit is het teken van een zekere jeugdigheid. In elk geval heeft de wijn een sterke en krachtige geur. Tijdens het proeven onthult hij subtiel de aroma’s van fruit vergezeld van een zweem van bos en rook. De dronk is soepel met in het begin een fruitige, ja zelfs rijpe smaak. Vervolgens is de structuur ietwat vettig met een lichte bosgeur. Hieruit is de complexiteit van deze wijn af te leiden. Hij blijft hangen met de geur en smaak van gebrande koffie en rood fruit.

Proefdoos de Brague 2016 en de Brague Plantier de la Reine 2018 (6 flessen)

Grape33 stelde voor u een PROEFdoos Chateau de Brague samen om de verschillen te proeven tussen de Bordeaux Superieur 2015 èn de Bordeaux Supérieur cuvée Plantier de la Reine.

Bestel HIER